Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό στη μαθητική κοινότητα

live

Με την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων και την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία, ένας από τους στόχους του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατανοώντας την ανάγκη ορθής και σε βάθος ενημέρωσης των μαθητών/τριών και των γονέων/κηδεμόνων τους, διοργανώνει την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στις 16:00 ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ενημέρωση για τον Εμβολιασμό Παιδιών και Εφήβων 12-17 ετών».

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα. Μαρία Θεοδωρίδου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα. Βάνα Παπαευαγγέλου θα ενημερώσουν για τη σημασία του εμβολιασμού και ταυτόχρονα θα απαντήσουν σε κάθε απορία και ερώτημα σχετικά με τα εμβόλια.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και όποιος άλλος ενδιαφέρεται, από το κανάλι του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο YouTube στο σύνδεσμο: https://youtu.be/KzHniXrJQaQ αλλά και από τον λογαριασμό που διαθέτει το Υ.ΠΑΙ.Θ. στο κοινωνικό δίκτυο Facebook (σύνδεσμος: https://www.facebook.com/MinEduGR).

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και η αρμόδια υφυπουργός Ζέττα Μακρή.

Αγιασμός 2021

ΤηνΔευτέρα 13-9-2021, στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά. Όλοι οι μαθητές μας θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο του σχολείου στις 9:15, εφοδιασμένοι με τις τσάντες τους γιατί την ίδια μέρα θα παραλάβουν και τα σχολικά βιβλία τους.

Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί με όλα τα μέτρα προστασίας για τον COVID-19 που λήφθηκαν και την περσινή χρονιά.Οι μαθητές θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα,την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9.

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δεν έχουν ενεργό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

e-εγγραφές

Παρακαλούνται οι κηδεμόνες των παιδιών της Γ' Γυμνασίου και των Α' & Β' Λυκείου να ενημερωθούν από την επισυναπτόμενη επιστολή και να ακολουθήσουν όλες τις σχετικές οδηγίες για την εγγραφή των παιδιών στην επόμενη τάξη.

Επιστολή προς τους κηδεμόνες

Υπeεύθυνη δήλωση

Επαναλειτουγρία με Self Test

Η λειτουργία του σχολείου μας ξεκινά και πάλι δια ζώσης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου. Για να είμαστε όλοι ασφαλείς και να ολοκληρώσουμε ομαλά τη σχολική χρονιά θα πρέπει όλοι μας, εκπαιδευτικοί & μαθητές, να τηρήσουμε τα προβλεπόμενα μέτρα. 

Διαβάστε Περισσότερα

Από Δευτέρα 12-4-21 δια ζώσης οι τάξεις του Λυκείου

Με δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ.

Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, επαναλειτουργούν δια ζώσης οι λυκειακές τάξεις του σχολείου μας, ενώ συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση στις τάξεις του Γυμνασίου με ελαφρώς τροποποιημένο πρόγραμμα που δίνεται παρακάτω.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ προστίθεται, στα ήδη ισχύοντα, άλλο ένα σημαντικό, προληπτικό μέτρο: η διενέργεια αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου.

Διαβάστε Περισσότερα

24η Μαρτίου - Ημέρα γιορτής

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές  μαθήτριες

Η αυριανή μέρα είναι ημέρα μνήμης για την επανάσταση των ελλήνων και ημέρα γιορτής για την γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Ειδικά φέτος είναι μια χρονιά ορόσημο καθώς κλείνουμε ακριβώς 200 χρόνια από το ιστορικό έτος του 1821.

Διαβάστε Περισσότερα

Κλειστό το σχολείο μας λόγω σεισμού

Αγαπητοί μαθητές και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με απόφαση της περιφέρειας το σχολείο μας αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου θα παραμείνει κλειστό λόγω του ισχυρού σεισμού που έγινε σήμερα. Επίσης σας γνωστοποιούμε πως δεν θα γίνουν μαθήματα μέσω Webex λόγω της σημαντικής μετασεισμικής ακολουθίας.