Εργαστήρι ανακύκλωσης.

 

 

Λειτουργεί και φέτος στο σχολείο μας εργαστήρι ανακύκλωσης. Συλλέγουμε παλιές  ηλεκτρονικές συσκευές  (κυρίως υπολογιστές , κινητά, λάπτοπ και περιφερειακά υπολογιστών) και μετά από την σχετική αξιολόγηση της κατάστασης  τους  και την αφαίρεση  όποιων  πιθανώς χρήσιμων ανταλλακτικών προωθούνται σε εταιρεία ανακύκλωσης στην περιοχή μας.

Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται από μαθητές (της Α και Β Λυκείου) υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες  και ανακαλύπτουν την αξία της ανακύκλωσης 

   

Διαβάστε Περισσότερα

Μια μέρα στο μουσείο

Στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών της α’, β’ και γ΄ γυμνασίου του σχολείου μας με συνοδούς τις καθηγήτριες κυρίες Ζεληλίδου, Ντελή, Τσακνάκη, Τσίγκα, Τσιστιπά, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019. Η ομάδα των 74 ατόμων πέρασε όλο το πρωινό στο μουσείο συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες. Αφού παρακολούθησαν την ταινία «Λάρισα η Πελασγίς στο διάβα των αιώνων», ξεναγήθηκαν από την κυρία Ζάχου στη μόνιμη συλλογή του Διαχρονικού Μουσείου και ολοκλήρωσαν την επίσκεψη δυναμικά, με το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Μια πόλη γεμάτη ιστορίες»

Διαβάστε Περισσότερα

Διδακτική επίσκεψη στο Βόλο

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 διδακτική επίσκεψη στο Βόλο, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα εκθέματα του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου και στη συνέχεια απόλαυσαν τη στολισμένη πόλη.

Διαβάστε Περισσότερα

Τέχνης Γυρίσματα

Συμμετοχή του Γυμνασίου-Λ.Τ. Μακρυχωρίου στην εκπαιδευτική δράση

Τέχνης Γυρίσματα

Με αφορμή την επανέκθεση της Συλλογής Κατσίγρα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα συνεργάστηκαν στη δράση «Τέχνης γυρίσματα», κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Διαβάστε Περισσότερα

E.U.S.O. 2019

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα για μία ακόμη χρονιά ο προκριματικός διαγωνισμός για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2019, που φέτος θα γίνει στην Πορτογαλία. Το σχολείο μας πήρε μέρος με την εξαιρετική ομάδα των παιδιών της Β' Λυκείου: Ανδρέα Πούλι, Τάσο Τσέτσιλα και Γιώργο Διονυσίου.

Διαβάστε Περισσότερα

Δημιουργικές Εργασίες Α Λυκείου

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας του Γυμνασίου, οι μαθητές της Α Λυκείου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους μικρότερους μαθητές τις Δημιουργικές Εργασίες τους, που αφορούν σε σημαντικές ασθένειες του ανθρώπινου οργανισμού.

Διαβάστε Περισσότερα

Συνειρμοί

Μαθητές & μαθήτριες του Γυμνασίου Μακρυχωρίου συναντούν έργα ελλήνων ζωγράφων της συλλογής Κατσίγρα στην Πινακοθήκη της Λάρισας.

Διαβάστε Περισσότερα

Σχολικός Αγιασμός 2017

Με την παρουσία του δημάρχου Τεμπών κ. Κ. Κολλάτου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για το σχολικό έτος 2017-2018. Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Ερευνητική εργασία Β΄ Λυκείου

Καθηγήτρια: Τσιτσιπά Κερασίνα

Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας της Β΄Λυκείου, στο 1ο τετράμηνο ασχοληθήκαμε με την έρευνα και καταγραφή παραδοσιακών συνταγών της περιοχής, καθώς και την παρασκευή μερικών απ’ αυτών.

Διαβάστε Περισσότερα

Ερευνητική Εργασία - Α Λυκείου

«Φλισκούνι και χαμόμηλο αρισμαρί και δυόσμο βασιλικό και δίκταμο τον ήθελα τον κόσμο»

Κατά τη διάρκεια του β τετραμήνου οι μαθητές της α λυκείου ασχολήθηκαν με την καλλιέργεια και χρησιμότητα των αρωματικών φυτών και βοτάνων στην ανθρώπινη καθημερινότητα.

Διαβάστε Περισσότερα