Untitled

 

Εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού.

Πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2022 το σχολείο μας η  εγκατάσταση ένος μετεωρολογικού σταθμού  (Davis Vantage Vue). Έτσι ουσιαστικά και υλοποιήθηκε και ένα σημαντικό κομμάτι του σχεδίου δράσης που είχε προγραμματιστεί αλλά καλύφθηκε και ένα ουσιαστικό κενό στην μετεωρολογική πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας καθώς δεν υπήρχε κάτι παρόμοιο σε κανένα άλλο σημείο του διοικητικού κέντρου Δήμου Τεμπών.

Η εγκατάσταση έγινε από τον κ. Αρχοντή Πάνο ερασιτέχνη μετεωρολόγο ο οποίος με τις γνώσεις του και την προθυμία του συνέβαλε ουσιαστικά στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Ο σταθμός τοποθετήθηκε στην οροφή του σχολείου και άμεσα  ξεκίνησε να λειτουργεί. Η  καταγραφή των μετεωρολογικών δεδομένων θα είναι πλήρης καθώς περιλαμβάνει θερμόμετρο, υγρόμετρο, πιεσόμετρο, ανεμόμετρο και πλήθος άλλων λειτουργειών. Σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικτυακή παρακολούθηση του  κάτι που θα ικανοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής αγροτικής κοινότητας.

 Πριν την εγκατασταση οι μαθητές του Λυκείου παρακολούθησαν μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του σταθμού και διατύπωσαν αρκετες αποριες  για τη  λειτουργία και τη χρησιμότητά του.

Η προσπάθεια εξωστρέφειας και "ανοίγματος" του σχολείου στην τοπική κοινωνία συνεχίζεται.

 

Με πολλή αγάπη για τα παιδιά

Το Χαμόγελο του Παιδιού ευχαρίστησε το σχολείο μας και τα παιδιά για την αγάπη που έδειξαν με τη συνεισφορά τους τις ημέρες των εορτών. 

Εργαστήρι ανακύκλωσης.

 

 

Λειτουργεί και φέτος στο σχολείο μας εργαστήρι ανακύκλωσης. Συλλέγουμε παλιές  ηλεκτρονικές συσκευές  (κυρίως υπολογιστές , κινητά, λάπτοπ και περιφερειακά υπολογιστών) και μετά από την σχετική αξιολόγηση της κατάστασης  τους  και την αφαίρεση  όποιων  πιθανώς χρήσιμων ανταλλακτικών προωθούνται σε εταιρεία ανακύκλωσης στην περιοχή μας.

Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται από μαθητές (της Α και Β Λυκείου) υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες  και ανακαλύπτουν την αξία της ανακύκλωσης 

   

Διαβάστε Περισσότερα

Μια μέρα στο μουσείο

Στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών της α’, β’ και γ΄ γυμνασίου του σχολείου μας με συνοδούς τις καθηγήτριες κυρίες Ζεληλίδου, Ντελή, Τσακνάκη, Τσίγκα, Τσιστιπά, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019. Η ομάδα των 74 ατόμων πέρασε όλο το πρωινό στο μουσείο συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες. Αφού παρακολούθησαν την ταινία «Λάρισα η Πελασγίς στο διάβα των αιώνων», ξεναγήθηκαν από την κυρία Ζάχου στη μόνιμη συλλογή του Διαχρονικού Μουσείου και ολοκλήρωσαν την επίσκεψη δυναμικά, με το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Μια πόλη γεμάτη ιστορίες»

Διαβάστε Περισσότερα

Διδακτική επίσκεψη στο Βόλο

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 διδακτική επίσκεψη στο Βόλο, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα εκθέματα του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου και στη συνέχεια απόλαυσαν τη στολισμένη πόλη.

Διαβάστε Περισσότερα

Τέχνης Γυρίσματα

Συμμετοχή του Γυμνασίου-Λ.Τ. Μακρυχωρίου στην εκπαιδευτική δράση

Τέχνης Γυρίσματα

Με αφορμή την επανέκθεση της Συλλογής Κατσίγρα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα συνεργάστηκαν στη δράση «Τέχνης γυρίσματα», κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Διαβάστε Περισσότερα

E.U.S.O. 2019

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα για μία ακόμη χρονιά ο προκριματικός διαγωνισμός για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2019, που φέτος θα γίνει στην Πορτογαλία. Το σχολείο μας πήρε μέρος με την εξαιρετική ομάδα των παιδιών της Β' Λυκείου: Ανδρέα Πούλι, Τάσο Τσέτσιλα και Γιώργο Διονυσίου.

Διαβάστε Περισσότερα

Δημιουργικές Εργασίες Α Λυκείου

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας του Γυμνασίου, οι μαθητές της Α Λυκείου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους μικρότερους μαθητές τις Δημιουργικές Εργασίες τους, που αφορούν σε σημαντικές ασθένειες του ανθρώπινου οργανισμού.

Διαβάστε Περισσότερα

Συνειρμοί

Μαθητές & μαθήτριες του Γυμνασίου Μακρυχωρίου συναντούν έργα ελλήνων ζωγράφων της συλλογής Κατσίγρα στην Πινακοθήκη της Λάρισας.

Διαβάστε Περισσότερα