newspaper

Live δεδομένα από τον μετεωρολογικό μας σταθμό

24η Μαρτίου - Ημέρα γιορτής

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές  μαθήτριες

Η αυριανή μέρα είναι ημέρα μνήμης για την επανάσταση των ελλήνων και ημέρα γιορτής για την γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Ειδικά φέτος είναι μια χρονιά ορόσημο καθώς κλείνουμε ακριβώς 200 χρόνια από το ιστορικό έτος του 1821.

Δυστυχώς οι συνθήκες της πανδημίας δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε τον ενδεδειγμένο εορτασμό, όλοι μαζί όπως θα θέλαμε, στον χώρο του σχολείου μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τα μέτρα και να αναλογιστούμε τη σπουδαιότητα των στιγμών εκείνων εξ αποστάσεως, μέσα από τις οθόνες μας. Μπορούμε όμως αφού παρακολουθήσουμε κάποια από τα γεγονότα της εποχής να εκφραστούμε όλοι σχετικά με αυτά.

Προτείνουμε λοιπόν σε όλες και όλους, για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που πολέμησαν για την ελευθερία μας, να παρακολουθήσουμε δύο τουλάχιστον από τα ντοκυμαντέρ – αφιερώματα που θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους (όποια επιθυμεί ο καθένας) και στη συνέχεια να γράψει δυο λόγια για αυτά που είδε και του έκαναν περισσότερη εντύπωση, του τράβηξαν το ενδιαφέρον ή τον συγκίνησαν. Όσα παιδιά θέλουν μπορούν εναλλακτικά να εκφραστούν με τη ζωγραφική, με την ποίηση ή με άλλον τρόπο που θεωρούν δόκιμο.

Τα κείμενα και τα έργα που ετοιμάσετε θα πρέπει να σταλούν στο mail του σχολείου:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σύνδεσμοι ντοκυμαντέρ – αφιερωμάτων

https://www.skaitv.gr/show/enimerosi/1821/archeio?fbclid=IwAR3yB2RA-61CyFtLUWD_UqurYvajr3E8QotQ8LcgX8--alxHk6pFmsEy9K4

https://archive.ert.gr/94108